25 Mayıs 2017 Perşembe

Anabolik Steroidlerin Hukuki Statüsü Nedir ?

Anabolik Steroidlerin Hukuki Statüsü Nedir ?

Anabolik steroidlerin yasal olup olmadığı, yaşadığınız ülkeye bağlıdır. Bazı ülkelerde steroid gibi reçeteli ilaçları kontrol eden daha katı kanunlar bulunurken diğer ülkeler steroidleri tamamen yasallaştırmıştır.

ABD'yle ilgili olarak, anabolik steroidler, Kontrollü Maddeler Kanununun bir parçası olarak bir Çizelge III Kontrollü Madde'dir. Bu, reçetesiz anabolik steroidlerin bulunması federal bir suç anlamına gelir. Birinci suç için bir yıla kadar hapis yatacaksın. Steroidleri dağıtmak veya onları dağıtmak amacıyla onlara sahip olmak, daha ciddi ve ilk suç için on yıllık bir hapis cezası taşıyor.Not:Türkiyede Steroid Satın almak ve bulundurmak suç değildir.





Anabolik steroidler de Kanada'da kontrollü bir maddedir. Bunlar, Kanada'da bir Çizelge IV madde olup, bunları reçetesiz satmak veya satmak yasadışıdır. Ancak sadece onlara sahip olmak yasa dışı değildir; Bu, Program I, II ve III'te görülen bir şey.

Anabolik steroidler Avustralya, Brezilya ve Portekiz de dahil olmak üzere diğer ülkelerde reçete yapılmaksızın yasadışıdır. Birleşik Krallık'ta, Sınıf C Kontrollü İlaç olarak sınıflandırılırlar. Bununla birlikte, Meksika ve Tayland gibi bazı ülkelerde tamamen yasaldırlar.

Amerika Birleşik Devletleri

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki anabolik steroidlerin geçmişi, 80'li yılların sonlarına doğru uzanıyor. Bu, Kongre'nin Ben Johnson'un 1988 Seul Yaz Olimpiyatları'ndaki tartışmalı zaferinden sonra onları Kontrollü Maddeler Kanunu'na dahil etmeyi ilk kez düşünmüştü.

Müzakerelerin bir parçası olarak, birçok organizasyon steroidleri kontrollü bir madde haline getirmeye karşı konuştu. Amerikan Tıbbı Derneği (AMA), Uyuşturucu Uygulama İdaresi (DEA), Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) ve Uyuşturucu İstismarı Ulusal Enstitüsü (NIDA), harekete karşı koyarak, steroid kullanmanın bağımlılık ve bağımlılığa neden olmadığını söyleyerek; Bir ilacın Kontrollü Madde Yasası'nın bir parçası olması gereken bir şeydi.

Bu argümanlara rağmen, anabolik steroidler, 1990'daki Anabolik Steroid Kontrol Yasası ile III. Kontrollü bir madde olarak yapılmıştır.

Bu kanun ayrıca, anabolik steroidlerin ve insan büyüme hormonunun dağıtılması gibi suçlar için daha sıkı kontroller ve daha sert cezalar getirdi.

Davanın kabul edilmesinden kısa bir süre sonra pek çok ilaç şirketi Ciba, Searle, Syntex ve diğer birçokları da dahil olmak üzere ABD'de steroid üretimini tamamen durdurdu.

Anabolik steroidler, Kontrollü Maddeler Kanununda, kas büyümesini arttırmak için kullanılan testosteronla (estrojenler, progestinler ve kortikosteroidler hariç) kimyasal ve farmakolojik olarak ilişkili olan bir ilaç veya hormonal madde olarak tanımlanır.

Kanun 2004 yılında Anabolik Steroid Yasası kontrollü maddeler listesine prohormones eklediğinde bir değişiklik aldı. Bu düzenleme 20 Ocak 2005'te yürürlüğe girdi.

Birleşik Krallık

Anabolik steroidler Birleşik Krallık'ta bir C sınıfı uyuşturucudur. Yasadışı istismar potansiyeli nedeniyle sınıflandırılırlar. C sınıfı bir ilaç olmak onları benzodiazepinler ile aynı kategoriye sokar. Anabolik steroidler Çizelge 4'ün bir parçasıdır ve bunlar iki kısma ayrılmıştır. Kısım 2'nin bir bölümünde anabolik ve androjenik steroidler bulunurken Çizelge 4'ün bir kısmı çoğu benzodiazepin içerir.

Bölüm 1 uyuşturucu, üzerinde kontrol edilen tüm ihracat ve ithalatı kontrol altına almış ve reçetesiz bulundurma yasalara aykırıdır. Tıbbi amaçlarla kullanıyorsanız, mülkiyetle ilgili herhangi bir kanun yoktur. Madde 2 tıbbî bir üründür ve kendi kendine idare edebilecek bir kişi için tasarlanmadıkça, Bölüm 2 uyuşturucular Ev Ofisi lisansı ile ithal edilebilir ve ihraç edilebilir.

Spor Durumları

Tenis Profesyonelleri Birliği (ATP), MLB (MLB), Uluslararası Futbol Federasyonu (FIFA), Olimpiyatlar, Ulusal Basketbol Federasyonu (NBA), Ulusal Hokey Ligi (NHL) gibi anabolik steroidleri yasaklayan her önemli spor organı ), Dünya Güreşi Eğlencesi (WWE) ve Ulusal Futbol Ligi (NFL).

Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA), bu spor organlarının kullandığı performans arttırıcı maddelerin bir listesini tutar. Bu liste, anabolik steroidler ve öncüler ve tüm hormon ve hormona bağlı maddeler gibi tüm anabolik maddeleri içerir.

İspanya kendi anti-doping yasalarını kaldırdı ve ulusal bir anti-doping ajansı oluşturdu. İtalya, 2000 yılında, üç yıla kadar hapis cezalarının yasaklanmış maddeler için olumlu çıkan bir sporcuya verilebileceği bir tavır aldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2006 yılında Rusya'yı WADA ile işbirliği yapmaya teşvik eden Doping'e Karşı Uluslararası Sözleşmeyi 2006'da imzaladı. Birçok ülkede, Danimarka, Fransa, Hollanda ve İsveç gibi sporlarda performans arttırıcı maddelerin kullanılmasını yasaklayan kendi yasaları vardır.


Related Articles

0 yorum:

Yorum Gönder

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Attention

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.